Festivalul de colinde „Hristos se naște măriți-L” în Protopopiatul Beiuș

La inițiativa și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, în Duminica a XXVII-a după Rusalii, la nivelul Protopopiatului Ortodox Român Beiuș s-a desfășurat Festivalul de colinde „Hristos Se naște, măriți-L”, organizat de sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Episcopiei Oradiei, în biserica cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie -Izvoratorul de Mir” Paraclis Episcopal, din Beiuș.

La această manifestare cultural-religioasă au luat parte preoții din Beiuș și din împrejurimi, primarul Municipiului Beiuș, profesori, alte personalități locale, precum și un număr foarte mare de credincioși, după cum ne-a transmis Pr. Marian Popa.

La orele 17 s-a săvârșit slujba vecerniei, după care părintele paroh Hinsu Ioan a adresat un cuvânt de bun venit tuturor participanților, îndemnînd credincioșii să-i asculte cu multă bucurie pe colindătorii veniți, să vestească prin glasurile lor curate, vestea Nașterii Domnului Hristos.

În continuare, Părintele Simion Goga, inspector eparhial pentru cateheză, a transmis tuturor celor prezenți și celor care s-au implicat în organizarea festivalului, mesajul de binecuvântare al Preasfințitului Părinte Sofronie – Episcopul Oradiei, care i-a felicitat pe toți participanții, asigurându-i de dragostea părintească și prețuirea Sa.

Festivalul s-a bucurat de un mare succes, fiind prezente șapte grupuri de colindători, care s-au remarcat și prin portul tradițional, după cum urmează: Grupul copiilor de la Grădinița „Floarea de colț” și Ionuț Mariș Hinsu, pregătiți de doamna Hinsu Florica și Mariana Coste; un grup de colindători de la Parohia Beiuș IV, pregătiți de preoții Dorel Varga și Cosmin Tripon; un grup de colindători de la Parohia Căbești și Parohia Beiuș V, coordonați de profesorul de religie Adrian Micula și pr. Popa Marian; un grup de colindători de la Parohia Budureasa, coordonați de doamna profesoară Boldi Daniela și pr. Cosmin Faca Balint; un grup de colindători de la Roșia, coordonați de profesorul de religie Florentin Ciuhandu și pr. Dorel Haiduc; elevii de la Liceul Pedagogic, coordonați de profesorul de muzică Remus Lazea și pr. Ioan Hinsu și grupul de colindători de la Parohia Ștei, pregătiți de preotul misionar Mircea Baciu.

În încheierea programului, participanții au primit diplome, iar tuturor colindătorilor, potrivit datinii străbune, li s-au oferit daruri.

Comentarii Facebook


Știri recente