Festivalul de colinde „Din Raiul cel luminos”, la Focşani

La Cinematograful Balada din Focşani a avut loc, luni seară, 14 decembrie 2015, prima ediţie a festivalului de colinde Din Raiul cel luminos. Evenimentul a fost organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea, Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei, Protoieria Focşani I şi Asociaţia Părinţi pentru Ora de Religie Vrancea, după cum ne-a menţionat Dragoş Olteanu.

Cu această ocazie, mai multe grupuri de elevi de la şcolile din judeţ, precum şi de la Centrul de zi Dănuţ din Parohia Broşteni I, au interpretat colinde româneşti şi internaţionale. De asemenea, copiii participanţi la atelierele de teatru ale APOR Vrancea au jucat sceneta intitulată Regăsirea din noaptea de Crăciun.

Alături de spectatorii prezenţi în sală s-a aflat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ciprian.

„Felicităm pe toţi cei care s-au ostenit să înveţe colindele şi pe organizatorii evenimentului, pentru această iniţiativă. Arhiepiscopia a binecuvântat de la început o astfel de manifestare cultural-artistică, întrucât este nevoie mai mult ca oricând să ne adăpăm din izvorul nesecat al spiritualităţii şi tradiţiilor româneşti, cele care ne aduc aminte, la sfârşitul anului calendaristic, că suntem fii ai lui Dumnezeu, chemaţi să trăim împreună, să ne iubim şi să ne ajutăm unii pe alţii“, a subliniat Înaltpreasfinţia Sa.

În holul cinematografului Balada, Biblioteca Năruja, împreună cu APOR Vrancea, a vernisat expoziţia de fotografie Vrancea arhaică.

Comentarii Facebook


Știri recente