Festivalul cultural-spiritual În glas de toacă – ediția a VII-a

Marți, 15 aprilie, în localitatea Giroc, județul Timiș, a avut loc Festivalul cultural-spiritual „În glas de toacă”, eveniment ajuns la cea de-a VII-a ediție, informează mitropolia-banatului.ro

La această frumoasă manifestare au participat oficialități locale, oameni de cultură, clerici, credincioși ai comunei Giroc, din Timișoara și din împrejurimi.

Din partea Arhiepiscopiei Timișoarei a fost prezent la festival pr. Zaharia Pereș, consilier cultural la Centrul eparhial, care a transmis binecuvântarea IPS Nicolae și a PS Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, precum și bucuria că acest festival a devenit o frumoasă tradiție locală în județul nostru.

Manifestarea a fost precedată de săvârșirea slujbei Deniei în biserica parohială din Giroc în prezența a numeroși credincioși și participanți la festival. Deschiderea celei de -a 7-a ediții a avut loc în prezența reprezentanților instituțiilor organizatoare, dar și a numeroși oaspeți din localitățile învecinate și nu numai.

Cu acest prilej, au participat elevi de la Centrul de cultură și artă al Județului Timiș, coordonați de prof. Ciprian Cipu, dar și copii și tineri de la mai multe parohii timișene. Aceștia au vestit Patimile Domnului în sunet de toacă și priceasnă, susținând un adevărat concert de toacă și cântări bisericești, specifice acestei perioade. Pentru eveniment au fost pregătite 33 de toace, număr simbolic ce amintește vârsta Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Festivalul cultural-spiritual „În glas de toacă” a fost organizat de Consiliul Local și Primăria Giroc în colaborare cu Centrul de cultură și artă al județului Timiș, Mitropolia Banatului și Consiliul Județean Timiș.

Comentarii Facebook


Știri recente