Festivalul-concurs interjudețean de muzică sacră corală Cu noi este Dumnezeu – Orăștie

Ca în fiecare an, Protopopiatul Ortodox Român din Orăștie organizează, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, Festivalul-concurs de muzică sacră corală „Cu noi este Dumnezeu, ajuns la cea de-a XXIV-a ediție. Evenimentul va avea loc în data de 14 decembrie 2013, în Catedrala cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din centrul municipiului Orăștie, începând cu orele 15:00, după cum ne-a precizat Pr. Protopop Narcis Terchet.

Juriul acestei ediții îl va avea ca președinte pe părintele conferențiar universitar doctor Mihai Brie, profesor de muzică în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă „Dr. Vasile Coman” din Oradea, figură emblematică a muzicii bisericești și nu numai din România. De altfel, preacucernicia sa nu este la prima prezență în Orăștie, fiind membru al juriului în anul 2009 și președinte un an mai târziu, în cadrul aceluiași festival.

Devenit deja o tradiție pentru Orăștie, Festivalul „Cu noi este Dumnezeu reunește mai multe coruri din Timișoara, Zalău, Câmpeni și pe cele zonale, care vor aduce mesajul Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos în orașul Paliei.

Vă așteptăm să participați la acest eveniment marcant pentru viața spirituală și culturală a credincioșilor din Protopopiatul Orăștiei, și să ne bucurăm împreună de minunatele voci ce vor cânta în concurs!

Comentarii Facebook


Știri recente