„Festivalul Bucuriei” va avea loc la Ateneul din Iași

Pe scena Sălii Mari a Ateneului din Iași va avea loc sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, Festivalul Bucuriei, informează doxologia.ro.

Festivalul de cânt și dans popular din 22 aprilie 2017 este organizat de Arhiepiscopia Iașilor prin Departamentul de Misiune pentru Tineret, împreună cu Asociația Tineretul Ortodox Român (ATOR) și Asociația Studenților Creștini Ortodocși (ASCOR), în parteneriat cu Ateneul din Iași.

Peste o sută de tineri, membri ai ansamblurilor folclorice din mai multe parohii din județele Iași, Neamț și Botoșani și formații ale filialelor ATOR sau ASCOR vor evolua pe scena Ateneului ieșean pentru a promova dansul și cântul popular.

Aflat la prima ediție, evenimentul se dorește a deveni un festival de tradiție în Arhiepiscopia Iașilor. Prin această manifestare sunt încurajați tinerii și preoții pasionați de tradițiile populare care au organizat în parohiile lor ansambluri folclorice devenite în timp cunoscute în întreaga țară.

De asemenea, în foaierul Ateneului Iași va fi organizată o expozitie de obiecte populare a muzeului etnografic Aleph.

Intrarea la festival este gratuită. Accesul în sală se va face până la ora 14:45, pe baza unei confirmări telefonice, efectuată până în 20 aprilie.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente