Festivalul Bucuriei – Protopopiatul Emilia

Cu binecuvântarea Preasfințitului Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei duminică, 10 mai, parohia Reggio Emilia a fost gazda „Festivalului Bucuriei”, cel de-al doilea festival din aceasta luna în Protopopiatul Emilia.

„Prezentarea creațiilor artistice și a competiției sportive a marcat întreaga zi, la eveniment participând peste 200 de copii și tineri din întreaga protoierie Emilie. Evenimentul a unit copiii și tinerii din parohiile: Bologna II, Bologna vest, Piacenza, Parma, Modena, Imola, Mirandola si Reggio Emilia. Momentele de prezentare au fost împărțite pe secțiunile: artistică; poezie, teatru, cântec și dans popular; arte plastice – desen și sport – fotbal și tenis de masa. Prezența în mijlocul nostru a doamnei Tania Tellini, Primarul Localității di Cadelbosco di Sopra, locul desfășurării evenimentului, a adus un plus de bucurie și a ajutat la cunoașterea din partea autorităților italiene a tot ce au mai frumos comunitățile noastre, sensibilitatea sufletului românesc. Despre deliberarea juriului putem spune:dificila! Însă cei ce vor reprezenta protopopiatul sunt membrii parohiilor de la Imola cu secțiunile artistică, arta plastica și fotbal, Bologna II la fotbal și Reggio Emilia artistică, fotbal și tenis de masă”, a precizat Părintele Mihail Ciocîrlan – Reggio Emilia.

Festivitatea de premiere, înmânarea diplomelor si a cupelor de participare au fost momentele mult așteptate, copiii și tinerii primind răsplata ostenelii lor și aplauzele publicului numeros.

Comentarii Facebook


Știri recente