Festivalul bucuriei, în Italia

Peste 400 de copii și tineri ortodocși români din Italia au participat în acest weekend la cea de-a III-a ediție a „Festivalului Bucuriei” organizat în acest an la Torino, informează TRINITAS TV. În Duminica Părinților de la sinodul I Ecumenic au participat toți la Sfânta Liturghie oficiată de Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei.

„Participarea tinerilor a fost cu totul deosebită pregătindu-se cu timp înainte și a fost un program foarte bogat de poezie, de cântec românesc și de factură religioasă și de factură tradițională populară. Au fost interpreți la diferite instrumente și am constatat cât talent poartă în ei acești copii ai comunității noastre ortodoxe românești din Italia. Organizarea pe care a asigurat-o Protopopiatul I de la Torino, desigur, cu sprijinul Protopopiatului II Torino, prin parohiile de aici și prin voluntariatul care a asigurat buna rânduială în întâmpinarea acestor copii și toată organizarea internă au fost de excepție și a rămas bucurie în inimile tuturor”, a spus Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei.

Tot în cadrul festivalului a fost lansat și un site dedicat copiilor ortodocși din Italia. Cea de-a IV-a ediție va fi organizată în orașul italian Monza.

Comentarii Facebook


Știri recente