Festivalul Bucuriei de Ziua copiilor la Catania

Ziua de 1 iunie a coincis în acest an cu ziua Domnului, zi în care părinții au decis ca cel mai important dar pentru copiii lor să fie Sfânta Euharistie.

Astfel, părintele paroh Mihai Gabriel Ichim s-a bucurat de prezența multor copii dornici de a primi Sfânta Împărtășanie de ziua lor. După ce s-au făcut rugăciuni de mulțumire pentru sănătatea și luminarea copiilor, părinții au împărțit dulciuri, iar părintele paroh le-a oferit în dar un tort festiv, informează episcopia-italiei.it

Preoteasa Geta Ichim a pregătit din timp împreună cu copiii, părinții și bunicii acestora sceneta: „Sfinții – Prietenii copiilor”. S-au citit viețile sfinților, s-au căutat icoanele reprezentative, pentru a fi confecționate costumele personajelor care au întruchipat pe atleții lui Hristos.

În această duminică, sfinții din icoană au prins viață și copiii s-au înveșmântat în aura lor. Pe scena organizată în curtea bisericii, s-au perindat cei mai reprezentativi dintre sfinți. Mai întâi, băieții au intrat pe scenă îmbrăcați în armură, cu suliță, scut și sabie. Toți i-au recunoscut pe Sfântul Gheorghe, purtătorul de biruință, Sfântul Dimitrie și Sfântul Mina, mucenicii lui Hristos. Nu au lipsit Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil. Copiii i-au înfățișat și pe Sfântul Stelian, ocrotitorul lor, dar și pe Sfântul Nicolae, aducătorul darurilor.

Sfânta Teodora de la Sihla a fost reprezentată de cea mai mică dintre fetițe, fiind însoțită de ocrotitoarea Moldovei, Sfânta Parascheva. A urmat Sfânta Filofteia, purtând toporul ce amintea de jertfa ei pentru milostenia și dragostea sa pentru săraci. Pe scenă s-a prezentat și Sfânta Marina cu ciocanul în mână, amintind de biruința ei asupra diavolului. Cea mai înțeleaptă, Sfânta Ecaterina a fost înfățișată aducând și roata pe care a fost martirizată. Ceata mucenițelor a fost evocată în final prin apariția Sfintei Lucia, ocrotitoarea Siracusei, și a Sfintei Agata, patroana Cataniei, cu instrumentele cu care au fost de torturate: pumnalul și cleștele.

Alături de mama sa – Sfânta Ana, Maica Domnului, a șezut în mijlocul scenei pe tronul său de împărăteasă. Nici Sfânta Elisabeta cu fiul ei, Sfântul Ioan Botezătorul, nu au fost uitați. Printre prietenii copiilor, s-au aflat și Sfinții împărați Constantin și mama sa, Elena. Chiar departe de țara lor, copiii și-au amintit de ocrotitorul României – Sfântul Apostol Andrei și de crucea care-i poartă numele.

Cei mai mici dintre copii, în costume de îngerași, au împodobit la rândul lor scena.

S-au recitat poezii, s-au rostit rugăciuni și cântece în cinstea sfinților și a Maicii Domnului.

Festivalul bucuriei la Catania a fost un festival al bucuriei veșnice, al bucuriei sfinte care nu are sfârșit, atât pentru copiii care au luat rolul sfinților, cât și pentru cei care i-au sărbătorit.

Comentarii Facebook


Știri recente