Festival internațional cultural la Craiova

La acest sfârșit de săptămână, 19 – 21 iulie 2013, Cetatea Băniei găzduiește prima ediție a Festivalului internațional Adrian Păunescu. Marele poet din Bârca Doljului a plecat la cele veșnice în urmă cu aproape 3 ani, la 5 noiembrie 2010, iar astăzi, 20 iulie, ar fi împlinit 70 de ani, a precizat Gheorghe Cioiu

Manifestările omagiale au debutat vineri 19 iulie, ora 17.00, în Sala Mare a Primăriei Municipiului Craiova, cu o festivitatea de deschidere a festivalului, urmată de concursul de poezie „Adrian Păunescu”. Astăzi, 20 iulie, a fost organizată o vizită la casa părintească a poetului din localitatea Bârca, aici unde a fost dezvelită o statuie – bustul lui Adrian Păunescu Tot astăzi, de la ora 17, în foaierul Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova, vor fi lansate volumele „Maluri de Prut”, „De la Bârca la Viena și înapoi”, „Album omagial Adrian Păunescu”. După aceasta, vor fi anunțați câștigătorii concursului de poezie și vor avea loc recitări de poezie din opera poetului.

Duminică, 21 iulie, la ora 10, municipalitatea va atribui numele Adrian Păunescu unei străzi din Craiova și un bust al poetului va fi dezvelit pe Aleea Personalităților. Începând cu ora 20, în Piața Mihai Viteazul va avea loc un spectacol de poezie și muzică folk pe versuri de Adrian Păunescu, susținut de: Nicu Alifantis, Mădălina Amon, Octavian Bud, Cristian Buică, Raul Cârstea, Emeric Imre, Vasile Mardare, Valentin Moldovan, Mihai Napu, George Nicolescu, Andrei Păunescu, trupa Totuși, Magda Pușkaș, Evandro Rosetti, Victor Socaciu, Vasile Șeicaru, Mircea Vintilă.

Arhiepiscopia Craiovei a fost reprezentată la festivitatea de deschidere a Festivalului internațional Adrian Păunescu de părintele Grigore Vulcănescu, consilier cultural în cadrul Centrului eparhial, iar la inaugurarea bustului marelui poet de pe Aleea Personalităților, serviciul religios va fi oficiat de preoții de la Biserica „Sfântul Spiridon” din Craiova.

Comentarii Facebook


Știri recente