Festival interjudeţean de colinde la Gurahonţ

În data de 09 decembrie 2015, începând cu orele 12:00, Parohia Gurahonţ, Protopopiatul Sebiş, a fost gazda ediţiei a VI-a a festivalului de colinde şi obiceiuri tradiţionale desfăşurat în cadrul parteneriatului Veniţi de luaţi lumină dintre Grupul Şcolar Ioan Buteanu, Parohia Gurahonţ şi Primăria Gurahonț, după cum ne-a mărturisit Moţ Aurelian Iulian.

S-au înscris mai multe coruri din diferite şcoli: Corul Liceului Atanasie Marienescu Lipova (dirijor prof. Ioana Zelenin), Corul Colegiului Național Preparandia Dimitrie Țichindeal Arad (dirijor prof. Magdalena Lodi), Corul Şcolii Gimnaziale Vladimirescu (dirijor prof. Nicoleta Mich), Grupul de colindători al Școlii Gimnaziale Secusigiu (coord. prof. Alex Zaharia), Fanfara Amadeus de la Liceul Ioan Buteanu Gurahonţ (dirijor prof. Nicoleta Brânda), Grupul de colindători de la Liceul Teoretic Sebiş (dirijor prof. Ciprian Dincă), Grup de colindători din satul Honțișor (coordonați de eleva Maria Moț), Ansamblul Folcloric Laurii Zarandului Gurahonţ (coord. prof. Corina Tulea), Şcoala Gimnazială Lazăr Tâmpa Almăş (prof. Cristina Crişan), Corul profesorilor de muzică din județul Arad, Cantarad, dirijor profesor Magdalena Lodi.

Au fost prezenţi conducerea Primăriei Gurahonţ în frunte cu doamna primar Moţica Ana-Lenuţa, conducerea Liceului Ioan Buteanu Gurahonț, profesori, elevi, părinţi şi invitaţi în număr foarte mare.

În deschiderea festivalului, Preotul Paroh Moţ Dorel a ţinut un cuvânt de binecuvântare.

„Este perioada Sfântului Post și a urcușului duhovnicesc, este perioada în care sufletul creștinesc se pregătește pentru a fi ieslea curată și primitoare în care să se nască pruncul Iisus. Salutăm și binecuvântăm cea de-a VI-a ediție a festivalului de colinde, care trebuie să însemne pentru fiecare dintre noi un îndemn de a fi mai iubitori de Dumnezeu, mai buni și mai darnici față de semenii noștri, împlinind îndemnul Mântuitorului «Fiți buni și milostivi, precum și Tatăl vostru cel ceresc este»” .

În continuare, domnul Păiuşan Teodor, directorul Grupului Şcolar Ioan Buteanu, a adresat un cuvânt de bun venit invitaților și corurilor prezente care au răspuns chemării. De asemenea, a transmis urări de Sfintele Sărbători celor prezenţi.

Participanţii la festival ca răsplată a ostenelii lor au primit diplome şi daruri din partea Grupului Şcolar Ioan Buteanu şi a Bisericii.

Comentarii Facebook


Știri recente