Festival de păstrare și promovare a tradițiilor populare românești la Gyula, Ungaria

Numeroși credincioși din toate parohiile Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria au participat, în Duminica a XX-a după Rusalii, la festivalul de păstrare și promovare a tradițiilor populare românești, „La obârșii, la izvor”, eveniment aflat la cea de-a III-a ediție. Festivalul a avut loc la Centrul Cultural Român de la Liceul Românesc „Nicolae Bălcescu” din Gyula și a fost precedat de oficierea Sfintei Liturghii în Catedrala episcopală din oraș de chiriarhul locului, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, informează TRINITAS TV. Alături de românii ortodocși din Ungaria s-a aflat ieri și un grup de credincioși veniți de la parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Oradea.

„Programele folclorice prezentate la un nivel foarte înalt calitativ au fost oferite prin sprijinul Centrului Cultural Județean din Arad și al doamnei director Ana Maria Dumitran. Au fost prezentate muzică populară, dansuri și cântece populare de către formația de tineri și constituită în Ansamblul ‘Siriana’ cât și de către Orchestra ‘Rapsozii Zarandului’ și de alți interpreți de muzică populară. A fost o manifestare foarte frumoasă care a umplut de bucurie sufletele participanților și nădăjduim că aceste manifestări se vor mai organiza și în anii viitori”, a spus Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodocșilor Români din Ungaria.

Festivalul „La obârșii, la izvor” a fost organizat de Centrul Cultural Județean din Arad, în colaborare cu Asociația pentru Cultură, Spiritualitate și Dezvoltare a Relațiilor Transfrontaliere din Oradea și Oficiul pentru Minoritățile Naționale și Etnice de la Budapesta.

Comentarii Facebook


Știri recente