Festival de colinde și tradiții creștine la Aleșd

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, Duminică, 2 decembrie 2012, în biserica cu hramul „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din orașul Aleșd, Eparhia Oradiei, s-a desfășurat a treia ediție a „Festivalului de colinde și tradiții creștine”, după cum ne-a menționat Pr. Silviu Dobai.

Organizatorii festivalului au fost Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, parohia „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Aleșd, în parteneriat cu Primăria Aleșd și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor.

Manifestarea a început după Sfânta Liturghie, de la ora 14, cu o rugăciune de mulțumire în biserica parohială, oficiată de către părintele paroh Ovidiu Bocșan și a continuat cu recitalul de colinde. La festival au participat grupuri corale și soliști din județul Bihor: grupuri de copii și adulți din parohiile Hotar, Luncșoara, Valea Mare, Borod, Ortiteag, Peștiș, Cuzap, Bulz, Hotar, Bălnaca; corul „Glasul Credinței” al parohiei „Nașterea Sfântului Ioan Botezatorul” din Aleșd; corul Școlii Generale „Constantin Șerban” din Aleșd și corul Colegiului Tehnic „Alexandru Roman” din Aleșd. De asemenea, au colindat și soliștii Ioana Urs și Simona Violeta Gherman din Oradea, Radu Ilea Turcuș din Lugașul de Jos, Nicoleta Ștef din Subpiatră, și Corina Lele din Aleșd.

„Continuăm tradiția acestui festival și încercăm ca, și în anul acesta, să vestim, așa cum se cuvine, prin colindele tradiționale, Nașterea Fiului lui Dumnezeu, Cel Care Se va naște în peștera din Betleem. Căutăm să Îl întâmpinăm pe Mântuitorul Iisus Hristos și cu siguranță vom simți că El Se va naște și în inimile noastre”, a declarat părintele paroh Ovidiu Bocșan.

La final, așa după cum este tradiția populară strămoșească, colindătorii au fost răsplătiți cu cozonaci de post, nuci și mere, dar au primit și o diplomă de participare.

Comentarii Facebook


Știri recente