Festival de colinde Hristos Se naște, măriți-L la Marghita

Cetele de colindători au început deja să vestească Nașterea Fiului lui Dumnezeu, a Domnului nostru Iisus Hristos, în lume, anunțându-se la casele oamenilor cu întrebarea: „Primiți cu colindul?”. Glasul celor care întreabă este glasul lui Dumnezeu Care dorește să intre în casa sufletului nostru. Atunci când colindăm îi imităm pe îngerii lui Dumnezeu care și ei au colindat, deasupra peșterii din Betleemul Iudeei: „Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu și pe pământ pace, între oameni bunăvoire.” Colindul ne îndeamnă și pe noi să aducem închinare Pruncului Iisus, născut din Preacurata Fecioară Maria, Fiul Cel Veșnic al lui Dumnezeu și Mântuitorul sufletelor noastre.

Potrivit acestui imbold, în ziua de Duminică, 15 decembrie 2013, de la ora 15, la biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Marghita, Protopopiatul Marghita, Eparhia Oradiei, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, s-a desfășurat Festivalul de colinde „Hristos Se naște, măriți-L”, la care au participat opt grupuri de colindători, alcătuite din copii de toate vârstele, după cum ne-a precizat Pr. Petru Gut.

În deschiderea concertului, au încântat grupul de la Casa de cultură din Marghita, condus de doamna profesoară Veronica Demeter. Au urmat corurile de copii din următoarele parohii: Parohia Abram – îndrumat de Părintele Ioan Șugar, alături de Doamna Prof. Emilia Șugar și Doamna învățătoare Ana Șuta; Parohia Boian – îndrumat de Părintele Ioan Morar; Parohia Chiribiș – îndrumat de Domnul Prof. Ioan Pocola; Parohia Ciuhoi – îndrumat de Părintele Ioan Roșu; Parohia Marghita – îndrumat de Doamna Prof. Elisabeta Cosma; Parohia Săcueni – îndrumat de Părintele Ciprian Antal.

În încheiere, au excelat prin interpretarea unor frumoase colinde tradiționale românești Corul „Veritas” al Colegiului Național „Octavian Goga” din Marghita, condus de Părintele Prof. Bogdan Pop.

Părintele Simion Goga, inspector eparhial pentru cateheză, a transmis tuturor celor prezenți și celor care s-au implicat în organizarea acestui concert, mesajul de binecuvântare al Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, care i-a felicitat pe toți participanții, asigurându-i de dragostea și prețuirea sa.

Părintele Ioan Șugar, Protopopul Marghitei, le-a mulțumit copiilor pentru bucuria și pacea pe care o împărtășesc prin colind, în fiecare post al Crăciunului, și i-a felicitat pe preoții și profesorii care i-au îndrumat spre acest frumos eveniment.

„Creștinismul – a spus părintele protopop – este taina iubirii lui Dumnezeu pentru lume, iar colindele românești izvorâte din inimi curate de copii și purtate pe buzele lor, sunt darul cel mai de preț adus Pruncului Iisus, ca răspuns la iubirea Sa pentru noi, oamenii. Colindele ne îndeamnă și astăzi să păstrăm credința părinților, a moșilor și strămoșilor noștri, care ne-au transmis-o ca pe un odor sfânt.”

La sfârșitul programului, copiii care au participat la acest eveniment au primit daruri din partea organizatorilor.

Comentarii Facebook


Știri recente