Festival-concurs de muzică religioasă în Episcopia Alexandriei și Teleormanului

La Roșiorii de Vede a avut loc luni, 13 iunie 2016, cea de-a XVII-a ediție a Festivalului-concurs de muzică religioasă Te Deum Laudamus.

Evenimentul s-a desfășurat cu binecuvântarea și în prezența Preasfințitului Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului.

Organizarea acestui eveniment a aparținut Episcopiei Alexandriei și Teleormanului în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Teleorman și cu Școala Gimnazială Zaharia Stancu, precum și cu sprijinul Consiliului Local al Municipiului Roșiorii de Vede, după cum ne-a precizat Arhid. Serafim Baciu, consilier în cadrul Sectorului Învățământ și activități cu tineretul al Eparhiei.

Festivalul s-a desfășurat în sala de festivități a Școlii Zaharia Stancu și s-a bucurat de prezența a numeroși copii și părinți.

Festivalul-concurs Te Deum Laudamus are ca obiectiv cunoașterea învățăturii creștine de către elevi prin intermediul  cântării religioase și se desfășoară pe mai multe categorii.

La categoria solist vocal au participat 12 elevi de la școli generale și licee din cuprinsul eparhiei care au interpretat cântări religioase. La categoria grup vocal au participat 5 grupuri vocale care au interpretat câte 3 piese religioase.

În cuvântul rostit, Preasfințitul Părinte Galaction a apreciat eforturile depuse de către toți cei implicați în desfășurarea acestei manifestări culturale anuale din județul Teleorman. Preasfinția Sa a felicitat elevii concurenți și pe îndrumătorii lor, a acordat  diplome și premii celor mai merituoși dintre participanți și a binecuvântat pe toți cei prezenți.

Comentarii Facebook


Știri recente