Femeile Mironosiţe reprezintă icoana tuturor femeilor credincioase din Biserică – Episcopul Ambrozie

„Femeile Mironosiţe reprezintă icoana tuturor femeilor credincioase din Biserică, a femeilor virtuoase din trecutul Bisericii şi al neamului nostru care prin credinţa, curajul şi jertfelnicia lor au devenit muceniţe, mărturisind pe Hristos Cel răstignit şi înviat”, a spus duminică Episcopul Ambrozie al Giurgiului.

Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în Duminica a III-a după Sfintele Paști în biserica Centrului cultural pastoral „Gavril Drugănescu” al Protopopiatul Bolintin, informează Episcopia Giurgiului.

Cu privire la duminica ce a trecut, Părintele Episcop a explicat în cuvântul său că Duminica Mironosiţelor este „sărbătoarea tuturor femeilor cu credinţă în Dumnezeu, care slujesc în Biserică prin dragostea lor curată, urmând calea milosteniei” şi a îndemnat la preţuirea acestora.

„Se cuvine să le lăudăm pe cele care au grijă de bătrâni, de bolnavi, de copiii orfani sau abandonaţi. Sunt vrednice de toată cinstea acele surori în Hristos care se preocupă de îngroparea şi pomenirea în rugăciuni a celor săraci şi uitaţi de familie, cu credinţa că şi ei sunt «candidaţi la Înviere»”, a spus Preasfinţia Sa.

După oficierea Sfintei Liturghii, ierarhul a oficiat Taina Sfântului Botez pentru fiica părintelui Răducu Constantin, preot slujitor la biserica Mănăstirii „Izvorul Tămăduirii”.

Foto credit: Episcopia Giurgiului

Comentarii Facebook


Știri recente

Pe scurt: 7 domnitori români filantropi

Pentru că suntem în Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români vă aducem în atenție 7 domnitori români și principalele lor realizări pentru care au rămas în istorie drept filantropi. 1. Sfântul Neagoe Basarab Sfântul Domnitor…

Hram la Huşi închinat Sfintei Chiriachi

Catedrala din Huşi îşi va serba marţi hramul închinat Sfintei Chiriachi, fecioara care a primit moarte martirică în timpul împăratului Diocleţian. Liturghia din data de 7 iulie va fi oficiată de Arhiepiscopul Ioachim al Romanului…