Femeile Mironosiţe L-au urmat pe Iisus până la moarte şi după moarte, spune PS Varlaam

Credincioşii prezenţi duminică în Catedrala Patriarhală s-au rugat împreună cu PS Varlaam Ploieşteanul, Episcop vicar patriarhal. În omilia sa, ierarhul a făcut referire la devotamentul Femeilor Mironosiţe faţă de Iisus Hristos, deoarece „L-au urmat până la moarte şi după moarte”.

Devotament, curaj şi credinţă

Părintele Episcop a făcut o paralelă între Apostolii lui Iisus Hristos şi Femeile Mironosiţe, acestea din urmă diferenţiindu-se în mod clar prin credinţă şi curaj mai puternice.

„Spre deosebire de ucenici care s-au îndoit, motiv pentru care nici nu L-au mai urmat pe Iisus în ultimele momente ale vieţii Sale pământeşti, Femeile Mironosiţe L-au urmat în tot timpul vieţii Lui până la moarte şi L-au urmat şi după moarte, ele fiind cele care i-au ajutat pe Iosif din Arimateea şi pe Nicodim să pregătească pentru înmormântare trupul lui Iisus”, a spus Episcopul.

Acceptă fără îndoială adevărul Învierii

Continuând în acelaşi registru, PS Varlaam a apreciat credinţa Femeilor Mironosiţe în Învierea Domnului Hristos.

„Aceste femei credincioase şi evlavioase nu dau semnul niciunei îndoieli. Nu pun niciun fel de întrebare suplimentară pentru a se lămuri mai mult asupra adevărului Învierii. Ele au primit pur şi simplu acest adevăr din gura îngerului ca fiind din gura lui Dumnezeu, îngerul fiind un slujitor al lui Dumnezeu”.

În Duminica Mironositelor sunt cinstite femeile ce au venit cu miruri la mormântul Mantuitorului Iisus Hristos. Sfintele Femei Mironosiţe sunt modele de credinţă pentru toate femeile creştine.

Foto Credit: Iulian Dumitraşcu / Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente