Femeia creștină sărbătorită la Sânnicolau Român

Ziua femeii creștine a fost sărbătorită în Parohia Sânnicolau Român – Protopopiatul Tinca din județul Bihor în ultima duminică premergătoare Sfântului și Marelui Post, 13 martie 2016, alături de copii şi credincioşi, după cum a precizat Părintele Călin Popa, Consilier Cultural al Eparhiei.

După oficierea Sfintei Liturghii de către pr. Simion Goga, inspector pentru cateheză la Centrul Eparhial al Episcopiei Oradiei, alături de pr. Aurel Gîga, a urmat un moment dedicat femeilor, mai ales mamelor.

Un grup de eleve de la Liceul de Arte din Oradea, îmbrăcate în straie populare, și copiii din grupa de cateheză din cadrul Proiectului Hristos împărtășit copiilor au realizat un program artistic.

Părintele Goga, în cuvântul său, a îndemnat copiii să-şi cinstească părinţii: „De asemenea, cinstea adusă părinţiilor spirituali şi părinţilor trupeşti este benefică pentru noi, deoarece prin aceasta ne asigurăm că trăirea noastră pe pământ se face după cuvântul lui Dumnezeu şi, totodată, primim binecuvântarea Lui şi făgăduinţă că vom trăi mulţi ani pe pământ şi ne va fi bine în aceşti ani. Trăim mulţi ani, atât din punct de vedere sufletesc cât şi trupesc, nu vom muri sufleteşte dacă ascultăm sfaturile părinţilor trupeşti şi spirituali, iar trupeşte având ocrotirea părinţilor ne putem feri de rele şi de primejdii”.

La final, toate femeile prezente au primit flori, iar grupul de eleve de la Liceul de Arte din Oradea au cântat câteva pricesne închinate Maicii Domnului. Preotul paroh a invitat la o agapă frățească, în căminul cultural din localitate, cei peste 160 de credincioși prezenți la biserică.

Comentarii Facebook


Știri recente