Federaţia Filantropia şi IOCC ajută pe cei afectaţi de inundaţii din România

Organizația International Orthodox Christian Charities (IOCC) oferă, prin intermediul partenerului său strategic Federaţia Filantropia, 10.000 USD pentru sinistraţii afectaţi de inundaţiile care s-au abătut asupra României în luna iunie.  

Persoanele care vor beneficia de sprijin sunt din Eparhiile: Iaşi, Roman şi Bacău, Harghita şi Covasna.

Federația Filantropia, împreună cu IOCC, partener strategic de lungă durată al Federației, și-a propus să sprijine familiile afectate de inundații în refacerea gospodăriilor, în special pe cele care nu au beneficiat de ajutor suficient din partea autorităților.

Sub umbrela Federației Filantropia, douăzeci şi două dintre cele mai active asociații si fundații din Patriarhia Română conlucrează în sprijinirea Bisericii, în lucrarea ei social-filantropică pentru oameni și comunitățile lor, în spiritul învățăturii creștine.

Dintre aceste organizații neguvernamentale au fost selectate trei, care activează în zonele cel mai sever afectate de inundațiile din luna iunie, gravitatea situației din teren fiind copleșitoare.

Donația de 10.000 USD a fost distribuită după un algoritm, în funcție de gradul de afectare.

Federația filantropia, prin acțiunile și partenerii săi, vizează creșterea impactul si eficiența acțiunilor sociale ale organizațiilor membre sau partenere și a structurilor sociale ale Bisericii Ortodoxe Române, prin integrarea lor într-un răspuns unitar, coordonat și coerent la provocările sociale actuale.

La ora actuală, Biserica Ortodoxă este cel mai mare filantrop din punct de vedere al contribuţiei în domeniul social. Numai în 2017 suma investită de Biserica Ortodoxă Română în activităţi social-filantropice s-a ridicat la aproximativ 25 milioane euro.

Raportat la ultimii 10 ani, valoarea este una impresionantă: peste 150 milioane euro.

Foto credit: Federaţia Filantropia

Comentarii Facebook


Știri recente