Federația Filantropia: Noi transporturi umanitare în Ucraina, la refugiații din Rahiv

Federația Filantropia a Patriarhiei Române a oferit marţi ajutoare umanitare pentru refugiații ucraineni relocați în raionul Rahiv.

Cele câteva mii de refugiați proveniți din Mikolaev, Herson, Donețk, Luhansk și Harkov au constant nevoie de alimente și produse de primă necesitate.

Transportului umanitar, organizat în colaborare cu Asociația „Filantropia Maramureșeană”, membră a Federației Filantropia, i se vor adăuga în zilele următoare alte transporturi umanitare.

La acţiune a participat Părintele Ciprian Ioniță, Consilier patriarhal coordonator la Sectorul social-filantropic al Patriarhiei Române şi Preşedintele Federaţiei Filantropia, care a stabilit un mecanism menit să asigure distribuția echitabilă la nivel local.

Bunurile sunt distribuite în Ucraina cu sprijinul unui protopopiat ucrainean şi a Asociației Tinerilor Români din Transcarpatia. O parte dintre bunuri vor fi distribuite și către persoanele fără posibilităţi materiale din localitățile respective.

Valoarea bunurilor şi costurile cu transportul se ridică la suma de 250.000 lei. Din această sumă, 80.000 lei provin din fondurile Federației Filantropia destinate refugiaților, 85.000 lei din Fondul „Ajută cu bucurie” al Administrației Patriarhale și 85.000 lei din Fondul „Sinistrați” al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Foto credit: Federaţia Filantropia

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica 

Comentarii Facebook


Știri recente