Federația Filantropia formează la Suceava 24 de consilieri în domeniul adicțiilor 

Federația Filantropia anunță că programul de formare „Consilier în domeniul adicțiilor” s-a bucurat de atenția unui număr mare de profesioniști din Suceava.

24 de persoane au participat la prima sesiune de formare care a avut loc joi, 05 noiembrie. Sesiunile se desfășoară la sediul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților și sunt coordonate de formatorii Nicoleta Bobe și Adela Ioana Bontoș.

Între participanți se numără: preoți, psihologi, asistenți sociali, cadre medicale, profesioniști care lucrează cu beneficiari din categorii vulnerabile, inclusiv cu persoane care au diverse adicții.

Programul de formare îi ajută pe cursanți să dobândească și să-și fixeze informații din sfera socială și civică, dar și să afle cum pot contribui la menținerea integrității și siguranței beneficiarilor.

Printre competențele dobândite de participanți se numără:

  • prevenirea și informarea tinerilor și adulților privind problematica dependenței.
  • consilierea persoanelor afectate direct sau indirect de dependență.
  • îndrumarea pacientului pentru stabilirea tratamentului.
  • monitorizarea pacientului în timpul tratamentului de dezintoxicare și post-tratament

Programul de formare profesională „Consilier în domeniul adicțiilor”, cod COR 263502, este autorizat de Autoritatea Națională de Calificări şi se va finaliza cu examen de absolvire. Certificatul de absolvire obținut este recunoscut la nivel naţional şi este autorizat de către Ministerul Muncii și Justiției Sociale şi Ministerul Educației Naționale.

Toate sesiunile de formare se organizează ținând cont de măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu noul coronavirus.

Foto credit: Federația Filantropia

Comentarii Facebook


Știri recente