Federaţia Filantropia formează consilieri în domeniul adicțiilor. Un modul este dedicat combaterii dependenţelor digitale

„Consilier în domeniul adicțiilor” este, în prezent, singurul curs de acest tip autorizat de Autoritatea Națională de Calificări – Ministerul Educaţiei şi Cercetării. Iniţiat de Federaţia Filantropia a Patriarhiei Române, cursul are ca obiectiv specializarea a 60 de profesioniști în domeniul adicțiilor.

Unul dintre module este dedicat combaterii şi prevenirii adicțiilor digitale în rândul copiilor și tinerilor.

Cursul se adresează persoanelor licențiate în domeniul socio-medical, care vor să lucreze sau care sunt angajate în Centre de zi, Centre de plasament în regim de urgență și rezidențiale, Școli de reeducare, Așezăminte sociale și alte instituții, care au ca beneficiari copii și tineri cu diverse adicții.

Prima sesiune de formare a fost organizată săptămâna aceasta la Centrul Național de Formare Continuă „Dumitru Stăniloaie” din Bucureşti.

„Prin parcurgerea acestui tip de curs, aceștia vor dobândi competențe/abilități specifice cu privire la: competențe informatice, sociale și civice; menținerea integrității și siguranței beneficiarilor; planificarea activităților; comunicarea cu beneficiarii; participarea la lucrul în echipa multidisciplinară; gestionarea actelor și documentelor beneficiarilor; prevenirea și informarea tinerilor și adulților privind problematica dependenței; consilierea persoanelor afectate direct sau indirect de dependență etc”, a anunţat Federaţia Filantropia.

Certificatul de absolvire obținut este recunoscut la nivel naţional şi este autorizat de către Ministerul Muncii și Justiției Sociale şi Ministerul Educației Naționale. Autorizarea și organizarea programului de formare profesională a fost posibilă prin finanțarea oferită de International Orthodox Christian Charities (IOCC).

Sesiunea de formare care s-a încheiat în 8 iulie va fi urmată de alte trei întâlniri organizate la București, Alba Iulia și Baia Mare. Cursurile organizate de Federaţia Filantropia se vor desfăşura în conformitate cu măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Federaţia Filantropia este o organizaţie privată non-profit care funcţionează cu binecuvântarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române și reuneşte 23 din cele mai active asociaţii şi fundaţii care lucrează în domeniul social în eparhiile Patriarhiei Române.

Misiunea Federaţiei este să sprijine Biserica în lucrarea ei social-filantropică săvârşită pentru oameni şi comunităţile lor, în spiritul învăţăturii creştine.

Foto credit: Federaţia Filantropia

Comentarii Facebook


Știri recente