Federaţia Filantropia deschide înscrierile la două cursuri autorizate ANC

Federația Filantropia a Patriarhiei Române a deschis înscrierile la două cursuri autorizate de Autoritatea Naţională de Calificări (ANC).

Este vorba despre programele de formare profesională „Consilier în domeniul adicțiilor” şi „Îngrijitoare bătrâni la domiciliu”.

Cursul 1, cod COR 263502

Se adresează tuturor persoanelor, licențiate în domeniul socio-medical, care vor să lucreze sau sunt deja angajate în Centre de zi, de plasament în regim de urgență și rezidențiale, Școli de reeducare, Așezăminte sociale și alte instituții, care au ca beneficiari copii și tineri cu diverse adicții.

Printre competențele dobândite de participanți se numără:

  • prevenirea și informarea tinerilor și adulților privind problematica dependenței;
  • consilierea persoanelor afectate direct sau indirect de dependență;
  • îndrumarea pacientului pentru stabilirea tratamentului;
  • monitorizarea pacientului în timpul tratamentului de dezintoxicare și post-tratament.

Cursul va avea loc în perioada aprilie – mai 2021 (Modul teorie si Modul practică). Data limită de înscriere este 2 aprilie 2021. Se va organiza la București (zona Piața Unirii) cu participarea a maximum 14 persoane.

Cursul 2, cod N.C./COR 5133.1.2

Este destinat personalului care lucrează în domeniul socio-medical. Cursul este alcătuit din 7 module, dintre care:

  • Planificarea activităţii zilnice/ Acordarea îngrijirilor igienice pentru persoana asistată/ Acordarea primului ajutor persoanei asistate;
  • Asigurarea confortului bătrânului asistat / Asistarea alimentaţiei şi administrarea alimentelor/ Mobilizarea şi transportul bătrânului asistat;
  • Mobilizarea şi transportul persoanelor asistate imobilizate / Respectarea şi aplicarea prescripţiilor medicale/ Supravegherea stării de sănătate a persoanei asistate.

Cursul va începe după înscrierea a minimum 14 participanţi. Termenul limită pentru înscrieri este 29 martie 2021.

Modulele de teorie se vor desfășura prin intermediul platformei online Google meets, iar cele de practică se vor realiza în cadrul Complexului rezidențial pentru persoane vârstnice din cadrul Asociației „Sf. Voievod Ștefan cel Mare” – Hârja.

Documentele necesare înscrierii, dar şi alte detalii, pot fi solicitate la adresa de email [email protected] sau la numărul de telefon 021. 406.82.64.

Toate sesiunile de formare se organizează cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecției cu noul coronavirus.

Foto credit: newbeginningsdrugrehab.org


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente