Federaţia Asociaţiilor de Părinţi nu susţine strategia educaţională propusă de Ministerul Educaţiei

Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi (FNAP) a anunţat joi, 5 iulie 2018, că nu va susţine strategia educaţională, pusă în dezbatere luna trecută de Ministerul Educaţiei.

„Faptul că Patriarhia Română susţine că documentul supus dezbaterii publice nu corespunde în totalitate cu ce s-a discutat la nivelul grupului de lucru constituit de Ministerul Educaţiei, ridică un mare semn de întrebare. Faptul că inclusiv Academia Română se opune acestei strategii, întăreşte hotărârea luată de cele trei federaţii, de a nu susţine strategia Ministerului Educaţiei”, se menţionează în comunicatul remis Mediafax de FNAP.

Federaţia evidenţiază în document faptul că proiectul conţine articole care trebuiau analizate atent înainte ca să fie pus în dezbatere publică.

„Vrem să fim bine înţeleşi, necesitatea unui proiect naţional pentru îmbunătăţirea educaţiei copiilor noştri este de necontestat. Din nefericire proiectul conţine o întreagă pleiadă de articole care ar fi necesitat o atentă analiză înainte de a fi pus în dezbatere publică. În consecinţă, se impune modificarea Strategiei, cu consultarea tuturor factorilor interesaţi”, se arată în sursa citată.

FNAP îşi manifestă deschiderea pentru „o strategie naţională de educaţie parentală, o strategie care să fie iniţiată de către Parlamentul României şi continuată de către MEN cu sprijinul inspectoratelor şcolare”, astfel încât să existe „un punct de vedere unitar care să reflecte dorinţele părinţilor şi specialiştilor în educaţie”.

Federaţia Asociaţiilor de Părinţi transmite în comunicat faptul că strategia propusă „lamentează”, în mod explicit, „mentalitatea conservatoare a părinţilor României privind creşterea şi dezvoltarea copiilor”.

Dreptul la viaţa intimă, este un drept garantat de legislaţia în vigoare, în consecinţă, valorile transmise copiilor/elevilor noştri trebuie să ţină cont de propriile convingeri morale şi religioase”, se precizează în comunicat.

Ministerul Educaţiei Naţionale a lansat, luna trecută, în dezbatere publică, proiectul „Strategia naţională de educaţie parentală 2018-2025”. Acesta este pus în discuţie până pe 10 iulie 2018.

Propunerea prevede înfiinţarea unei reţele de educatori parentali care, timp de 2 ore pe săptămână, să-i înveţe pe elevi să nu aibă „mentalităţi conservatoare” şi atitudine care „idealizează familia tradiţională”.

Comentarii Facebook


Știri recente