„Făuritorii Marii Uniri” a fost tema sub care s-au reunit preoții din Protopopiatul Ilfov Sud la Copăceni

Clericii din Protopopiatul Ilfov Sud s-au reunit în conferință preoțească marți în Parohia „Sf. Mare Mucenic Gheorghe” – Copăcenii de Jos. Tematica întrunirii a fost „Făuritorii Marii Uniri de la 1918”.

În deschiderea conferinței, Pr. Ioan Bondar, protoiereul Protopopiatului Ilfov Sud, a oficiat Sfânta Liturghie și o slujbă de Te Deum împreună cu un sobor de clerici din protopopiat.

În continuare, Diac. Andrei Teșu de la Parohia Copăcenii de Jos a susţinut prelegerea intitulată  „Făuritorii Marii Uniri de la 1918”.

Această tematică este abordată în cadrul a numeroase evenimente liturgice, sociale și culturale, întrucât anul 2018 a fost proclamat An omagial al unității de credință și de neam și An comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918 în Patriarhia Română.

Evenimentul central care va marca împlinirea a o sută de ani de la Marea Unire va fi Sfințirea Catedralei Naționale de către Patriarhul Ecumenic Bartolomeu.

Din partea Centrului Eparhial a participat la conferinţa de marți Pr. Dumitru Ştefănescu, Consilier administrativ-bisericesc al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

În partea a doua a evenimentului, Pr. Protoiereu Ioan Bondar, a propus pentru dezbatere aspecte pastorale, misionare și administrative semnalate în desfășurarea activităților din Protoieria Ilfov Sud.

Foto credit: Ioan Bondar

Comentarii Facebook


Știri recente