“Fascinating Lighting” | O fotografie cu Mănăstirea Bujoreni va fi expusă la Lisabona

O fotografie din interiorul Mănăstirii Bujoreni a fost selectată pentru a face parte din expoziția “Fascinating Lighting”, ce va avea loc în perioada 11-13 ianuarie 2018, în Espaço Cultural Mercês din Lisabona, Portugalia.

Conform paginii oficiale de Facebook a Mănăstirii, fotografia a fost selectată în urma unei competiții internaționale online la care au participat peste 17.000 fotografi.

Autorul fotografiei este Ierom. Agatanghel Alexoaei de la Mănăstirea Bujoreni. Părintele Agatanghel se ocupă din anul 2007 de site-ul oficial al Mănăstirii și de promovarea așezământului prin vederi și pliante.

3.200 fotografi au atins punctajul pentru categoria Elite – fotografii foarte bune iar 279 fotografi, categoria All Star – fotografii excepționale. Cele patru fotografii ale Mănăstirii Bujoreni s-au clasat pe poziția 83 din 279 la Categoria – All Star.

Ierom. Agatanghel Alexoaei este slujitor la Mănăstirea Bujoreni din anul 2002. A absolvit Liceul de informatică Grigore Moisil din Iași și Facultatea de Teologie Andrei Șaguna din Sibiu.

Pasiunea sa pentru fotografie s-a concretizat în mai multe proiecte ce vizează așezământul monahal în care este slujitor. O altă fotografie a Mănăstirii realizată cu drona a fost selectată anul trecut în competiția finală pentru secțiunea Aerial Photo a concursului de fotografie organizat de National Geographic.


Mănăstirea Bujoreni este situată în comuna Zorleni, județul Vaslui. Așezământul a fost atestat documentar în anul 1602 prin documentul semnat de Proegumenul Silvan prin care moșia cneaghinei Anghelina a fost vândută mănăstirii. În prezent la Mănăstirea Bujoreni se nevoiesc patruzeci de vieţuitori, locaşul fiind cea mai mare mănăstire de călugări din Episcopia Huşilor.

Foto credit: Agatanghel Alexoaei / Mănăstirea Bujoreni

Comentarii Facebook


Știri recente