„Faptele de milostenie ale Sf. Ier. Nicolae au fost rodul bunătății și al rugăciunii săvârșite cu smerenie”, spune Arhiepiscopul Râmnicului

Arhiepiscopul Râmnicului, IPS Varsanufie, a liturghisit miercuri la hramul Catedralei Arhiepiscopale. Cu acest prilej, Părintele Arhiepiscop a spus că milostenia Sf. Ier. Nicolae se datorează bunătăţii şi rugăciunii săvârșite în stare de smerenie, notează site-ul oficial al Eparhiei Râmnicului.

Sfântul Ierarh Nicolae s-a născut în localitatea Patara din Asia Mică în a doua jumătate a secolului al III-lea. A participat în calitate de Episcop la primul Sinod Ecumenic, desfășurat la Niceea, în anul 325, când l-a mustrat pe Arie pentru rătăcirea sa.

În omilia rostită, ierarhul a vorbit despre blândețea, bunătatea și dărnicia sfântului care în timpul vieții, a căutat să săvârșească în permanență faptele cele bineplăcute lui Dumnezeu, ocrotind și ajutând deopotrivă pe tineri și bătrâni, orfani și văduvi.

Prin faptele de milostenie și minunile săvârșite, a adus alinare în numeroase cetăți, mănăstiri și familii care se confruntau cu foametea și sărăcia, ajutându-i să rămână statornici în credința cea adevărată și să se ferească de căderea în păcate grele. Faptele de milostenie ale Sfântului Ierarh Nicolae au fost rodul bunătății pe care a practicat-o, dar și al rugăciunii săvârșite cu smerenie, arătându-se a fi chip al blândețelor și un permanent purtător de grijă pentru păstoriții săi și pentru toți cei care i se închină cu credință și evlavie, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

În cadrul Sfintei Liturghii au fost înălțate rugăciuni și pentru odihna sufletului Regelui Mihai I al României trecut la cele veşnice în data de 5 decembrie 2017.

Foto Credit: Arhiepiscopia Râmnicului

Comentarii Facebook


Știri recente

Vechiul Testament: Facerea

La Editura Basilica a apărut sub semnătura Anei-Eliza Busuioc volumul „Vechiul Testament: Facerea”. Textul lucrării este adaptat pentru copiii de 12 +. „În paginile cărţii, veţi putea observa diferite chipuri ale omului drept, care ascultă…