Familia unui preot cu patru copii, afectată de incendiu. Episcopia Caransebeşului lansează un apel de ajutorare

Casa parohială din comuna Buchin în care locuia părintele Alexandru Mihăiescu a fost afectată săptămâna trecută de un incendiu. Focul a distrus acoperişul, anexele şi majoritatea bunurilor din interiorul locuinţei. Episcopia Caransebeşului a iniţiat o colectă pentru a ajuta familia cu cei patru copii.

Accidentul s-a petrecut în timp ce membrii familiei se aflau la biserică.

„Alarma s-a dat în jurul orelor 19:25, când, până la sosirea pompierilor, localnicii au încercat stingerea focului cu ajutorul mai multor găleți de apă, lucru care a ajutat ca focul să nu se extindă și la casele vecine”, se menţionează pe site-ul eparhial.

În urma cercetărilor efectuate la fața locului, s-a stabilit faptul că focul a izbucnit din camera centralei.

Eparhia a iniţiat o colectă în parohiile din cadrul Protoieriei Caransebeş organizată în duminicile de 18 și 25 aprilie.

„Acum, în timpul Postului Mare, când aproapele nostru urcă dealul Golgotei cu o cruce de foc, suntem chemați să fim și noi Simon din Cirene și să îl ajutăm la purtarea crucii, prin rugăciune și suport material pe care îl puteți oferi în colectele organizate în cadrul Sfintelor Liturghii din cele două duminici sau în contul RO47BRDE110SV14334081100”, a anunţat eparhia.

Pe lângă această colectă, Parohia „Intrarea Domnului în Ierusalim” din Caransebeș redirecționează banii strânși în cadrul Campaniei „Dăruiește o bucurie unei familii de Sfintele Paști” către familia părintelui Mihăiescu.

Foto credit: Episcopia Caransebeşului

Comentarii Facebook


Știri recente