Familia Roxanei din Pușcași a primit ajutor din partea Episcopiei Hușilor

Familia Roxanei Prutianu, al cărei caz deosebit a fost mediatizat în presa națională, a primit ajutor din partea Episcopiei Hușilor.

Fata de 9 ani a mărturisit că mergea flămândă de multe ori la școală și dorința ei să mănânce „piure cu carne” a senzibilizat mai multe persoane.

La inițiativa Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi, a mers la familia Prutianu, unde a oferit celor patru copii mâncare gătită, dar și o sumă de bani pentru a se putea descurca în zilele următoare.

Episcopul Ignatie a decis să îl ajute pe copilul cel mai mare din familie, în vârstă de 16 ani, să meargă din nou la școală. El a abandonat cursurile din cauza situației financiare, pentru a munci cu ziua.

Familia Prutianu trăiește din ajutorul social și din alocațiile celor mici. Venitul total în casă pe lună este de aproximativ 800 lei.

Situația familiei s-a înrăutățit acum trei ani cânt tatăl familiei s-a îmbolnăvit, fiind până în prezent imobilizat la pat, informează ProTv.

“Este o bucurie imensă, nu mă pot opri din plâns. Când îi văd pe copii bucuroși, nu îmi mai trebuie nimic. Nu m-am așteptat la un asemenea ajutor. Îi mulțumim Preasfințitului pentru acest ajutor. Părintele care a venit la noi ne-a adus mare bucurie”, a spus mama copiilor.

Persoanele care doresc să susțină această familie pot trimite ajutoare materiale la adresa: destinatar Cristina/ Vasile Prutianu, sat Pușcași, comuna Pușcași, județul Vaslui.

Foto credit: Episcopia Hușilor

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Lucrările Adunării Naţionale Bisericeşti | FOTO

Astăzi, 20 februarie 2019, în Aula Magna Teoctist Patriarhul din Palatul Patriarhiei, au  avut loc lucrările Adunării Naţionale Bisericeşti. Înainte de începerea lucrărilor membrii Adunării Naţionale Bisericeşti au participat împreună cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, în Catedrala Patriarhală,…