Facultatea de Teologie Ortodoxă | Festivitate de absolvire pentru promoția iunie 2017. PS Varlaam le-a vorbit tinerilor

Absolvenții Facultății de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul din București, promoţia iunie 2017, au depus astăzi jurământul de fidelitate față de Biserica Ortodoxă Română.

Momentul festiv a debutat cu Sfânta Liturghie și a continuat cu slujba de Te-Deum, ambele slujbe oficiate de PS Varlaam Ploieșteanul în Biserica Sfânta Ecaterina – Paraclis Universitar.

Episcopul vicar patriarhal le-a vorbit tinerilor absolvenți despre importanța jurământului depus în fața Lui Dumnezeu și le-a explicat că este un eveniment de o solemnitate desăvârșită, potrivit Radio Trinitas.

Îi aveți de față nu numai pe profesorii dumneavoastră, ci i-ați chemat martori la acest moment pe Dumnezeu cel în Treime închinat și pe sfinții Lui. Este un păcat de neiertat ca noi cei care de bună voie am venit pentru a deveni slujitori ai Bisericii lui Hristos să-i aducem prin neglijența, lipsa de vocație și osteneală vreo prejudiciere a imaginii, a spus ierarhul.

Mai departe, Pr. Prof. Decan Ștefan Buchiu i-a mulțumit și l-a rugat pe Părintele Episcop să-i transmită Patriarhului României mesajul de mulțumire și prețuire din partea profesorilor și absolvenților.

Decanul instituției de învățământ teologic a mai apreciat că cei 170 absolvenți de la cele patru programe de licență și 120 de la programele de master care și-au finalizat studiile au venit aici să mulțumească Bunului Dumnezeu. Ei vor pleca având curaj, vor fi prevăzători la ispitele acestei lumi și vor semăna cuvântul Mântuitorului acolo unde îi va trimite Biserica.

Prezent la eveniment, Prorectorul Universității din București, profesorul Romiță Iucu, i-a încurajat pe noii absolvenți și i-a îndemnat pe licențiați să urmeze și studiile de Master ale Universității.

Veți fi acei doctori pentru sufletele membrilor comunităților noastre, ai celor care vă așteaptă pe dumneavoastră să le fiți duhovnici, intelectuali, învățători și să fiți statornici și purtători ai mesajului Universității pe care ați absolvit-o și ai Facultății de Teologie Ortodoxă. Partea voastră de formare profesională nu se încheie numai cu licența. Programele de masterat vă așteaptă, a transmis Prorectorul Universității din București.

Sărbătoarea s-a încheiat cu un curs festiv în Amfiteatrul Dumitru Stăniloae al Facultății.

Photo by Robert Nicolae / Basilica.ro

 

Comentarii Facebook


Știri recente