Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte din Pitești: Sesiune de comunicări științifice în prezența IPS Calinic

Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte din cadrul Universității Pitești organizează în perioada 4-7 mai 2017, Sesiunea de Comunicări Științifice Limbă și cultură, istorie și civilizație în și prin timp.

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a participat vineri, 5 mai, la una dintre etapele acestui proiect, privitoare la teologie și artă sacră, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Au participat elevi și profesori de la seminariile teologice din Curtea de Argeș și Câmpulung Muscel și studenți din cadrul facultății piteștene.

Ierarhul i-a îndemnat pe tineri să-și îmbogățească permanent bagajul cultural, atât prin lecturarea celor mai importante cărți de teologie și istorie, cât și prin răsfoirea  albumelor de artă care prezintă lucrările artiștilor și pictorilor celebri din întreaga lume.

Au fost prezentate douăzeci de referate, majoritatea având legătură cu tematica Anului omagial al iconarilor şi pictorilor bisericeşti şi a Anului comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română.

În perioada 6-7 mai, elevii și profesorii implicați în cadrul acestui proiect vor participa la o excursie tematică pe Valea Oltului.

Comentarii Facebook


Știri recente