Facultatea de Teologie din Arad a organizat o conferință internațională despre provocarea secularizării

Profesorul universitar dr. Martin Illert de la Universitatea Halle (Wittenberg) din Germania a susținut miercuri, la Facultatea de Teologie „Ilarion V. Felea” din Arad, conferința „Secularizarea ca o provocare pentru Bisericile noastre”.

Subiectul de actualitate și abordarea lui din perspectiva dialogului intercreștin a atras un public numeros, format în principal din studenți și cadre universitare.

Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, și Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop-vicar, au audiat conferința alături de studenții și profesorii facultății.

Părintele profesor Cristinel Ioja, Decanul Facultății de Teologie din Arad, a fost moderatorul evenimentului, iar părintele profesor Ioan Tulcan a asigurat traducerea conferinței și a sesiunii de întrebări și răspunsuri din a doua parte a evenimentului.

Părintele Arhiepiscop Timotei a reînființat în 1991 Facultatea de Teologie din Arad, care fusese desființată în 1948 de regimul comunist, după 126 de ani de existență. Astăzi, Facultatea de Teologie  „Ilarion V. Felea” din Arad oferă studii pentru trei niveluri de învățământ: licență, master și doctorat.

Foto credit: Arhiepiscopia Aradului

Comentarii Facebook


Știri recente