Facultatea de Teologie din Alba Iulia organizează un simpozion internațional despre rugăciune și isihasm

Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia organizează în perioada 9-10 mai cea de a 21-a ediție a Simpozionului Internațional de Știință, Teologie și Artă (ISSTA), cu tema „Chipul, Numele și Slava. Frumusețea Făptuitoare a Rugăciunii și ‹Esteticul› Isihast al Îndumnezeirii”.

Ediția de anul acesta va reuni numeroși profesori de specialitate din țară și din străinătate și se va desfășura în mediul online pe platforma „ZOOM”. Evenimentul va fi transmis live pe pagina de Facebook a Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia.

Invitatul special al Simpozionului Internațional de Știință, Teologie și Artă va fi academicianul Sebastian P. Brock, profesor al Facultății de Studii Orientale de la Universitatea din Oxford. Profesorul este unul dintre cei mai importanți specialiști în domeniul studiului limbii siriace și al literaturii siriace clasice.

Tema celei de a 21-a ediții a simpozionului a fost aleasă în contextul hotărârii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române de a stabili anul 2022 „Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului” și „Anul comemorativ al Sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț”.

Lucrările vor fi prezentate în cadrul a patru paneluri tematice: Isihasmul – istorie și actualitate; Frumusețea isihastă ca paradigmă a „esteticului divin”; Lumina ca dogmă și experiență spirituală; Imnul și arta tradiției niptice.

La eveniment vor participa și Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei; Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului; Preasfințitul Părinte Nestor Dinculeană, Episcopul Devei și Hunedoarei; Preasfințitul Părinte Policarp de Belogradchik, Episcop vicar al Mitropoliei de Sofia; Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului; Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Aradului.

Afișul Simpozionului Internațional de Știință, Teologie și Artă (ISSTA), „Chipul, Numele și Slava. Frumusețea Făptuitoare a Rugăciunii și ‹Esteticul› Isihast al Îndumnezeirii”. Sursă foto: reintregirea.ro

Foto credit: Facebook / Simpozion International ISSTA 2021

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente