Faceți-L pe Domnul prietenul vostru, îi îndeamnă Episcopul vicar Benedict pe studenți

„Faceți-L pe Domnul prietenul vostru, colaboratorul vostru în proiectele de viitor, și împrieteniți-i apoi și pe ceilalți tineri cu El. Faceți-L accesibil și celorlalți. El vă va conduce în tainele lumii și vă va lumina drumul”, i-a îndemnat PS Benedict Bistriţeanul pe studenţi într-un mesaj transmis pe Facebook.

Cuvântul le-a fost adresat în contextul Zilei internaţionale a studentului, sărbătorită în data de 17 noiembrie.

Legat de prietenia cu Domnul, ierarhul a precizat că „este unica și sigura posibilitate de a dezlega taina existenței”. El a explicat cum îl putem avea pe Dumnezeu prieten.

Cum mă pot împrieteni cu El? Prin alegerea unei vieți frumoase, intrând pe calea unui comportament evanghelic. Învățăm de la Hristos, profesorul nostru, și ne asemănăm cu El. Și de aici buna îndrăznire, „îmblânzirea” Lui – „Nu te las până nu mă binecuvintezi!” Tu ai răspunsurile, iar eu am încrederea în Tine…

Pe lângă importanţa prieteniei cu Dumnezeu, episcopul a subliniat necesitatea comuniunii interumane. „Este tare frumos să fiți împreună. Este tare frumos să fim împreună”, a precizat ierarhul.

„Avem nevoie de prieteni, avem nevoie să facem din prietenie o lege a lumii. Avem nevoie să ne stăm aproape. Ne e sete de dragoste, ne e sete de drag, ne e sete unii de alții, ne e sete de Prietenul Bun…”

Ziua internaţională a studenţilor este sărbătorită, în fiecare an, la 17 noiembrie, fiind instituită oficial în anul 1941 de Consiliul Internaţional al Studenţilor.

Foto credit: Mitropolia Clujului

Comentarii Facebook


Știri recente