Extinderea Rețelei de Centre parohiale Diaconia, în Mitropolia Basarabiei

Noul Centru va activa în cadrul parohiei „Sfinții Martiri Brâncovineni” de la Soroca, informează mitropoliabasarabiei.md. În acest scop, ieri, 22 februarie, la Diaconia a avut loc prima ședință de lucru la care au participat coordonatorii de proiecte din cadrul Misiunii, preotul paroh și Coordonatorul centrului, Eliza Huluță.

Au fost discutate aspecte referitoare la managementul resurselor financiare și umane, modalitățile de raportare, mecanismul de selectare a beneficiarilor și de atragere a voluntarilor. Pentru a detalia aspectele practice ce țin de activitatea unui astfel de stabiliment social, a fost descrisă experiența altor Centre din rețea. Avantajele activității acestui centru se referă la implementarea în localitate a unui nou tip de servicii sociale și parteneriatul dintre biserică și alți actori comunitari.

Centrul „Sfinții Martiri Brâncovineni” este inclus în proiectul Young Diaconia, astfel realizându-se și unul din cele mai importante obiective acestuia: mărirea numărului de parohii implicate în proiecte sociale.

Comentarii Facebook


Știri recente