Expoziție de icoane pe sticlă realizate de copii la Biblioteca Națională a României

La Biblioteca Națională a României a avut loc marți, 25 martie, un eveniment dedicat mamelor, bunicilor și tuturor doamnelor, vernisajul expoziției de icoane pe sticlă realizate de elevii Școlii „Anastasia Popescu” din București, sub îndrumarea artistului plastic Roxana Cioată, informează Ziarul Lumina. An de an, elevii școlii se pregătesc pentru această sărbătoare pictând cu migală pe sticlă scena în care Arhanghelul Gavriil vine s-o întrebe pe Fecioara Maria dacă acceptă voia lui Dumnezeu de a deveni Maica Mântuitorului lumii. Copiii se implică cu mare interes în această activitate pentru că știu importanța evenimentului prin care s-a împlinit promisiunea lui Dumnezeu față de oameni de a le dărui un Izbăvitor. În cadrul expoziției se găsesc însă și icoane care reprezintă scene ca Intrarea Domnului în Ierusalim, Răstignirea și Învierea Domnului, sau pe Sfântul Gheorghe, deoarece copiii au avut libertatea să lucreze imaginile care le-au fost mai dragi dintre cele reprezentative pentru această perioadă.

Vernisajul a fost înfrumusețat de concertul emoționant din deschidere, susținut de Corul „Sfânta Elisabeta” al Școlii „Anastasia Popescu”, condus de Grațiela Nichita și acompaniat de Andreea Șerbănescu. De asemenea, toate doamnele prezente au primit câte o floare din partea elevilor școlii. În încheierea evenimentului, icoanele au fost sfințite de părintele Alexandru Dumitrescu, parohul Bisericii „Popa Nan” din Capitală, cu care Școala „Anastasia Popescu” se află în strânsă colaborare. Cei care doresc pot admira expoziția până în data de 11 aprilie 2014.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…