Expoziție de icoane pe sticlă la Stockholm

Luni, 5 octombrie 2009, ora 18:30, va avea loc la galeria Institutului Cultural Român de la Stockholm vernisajul expoziției de icoane pe sticlă ‘Prezența Sfinților Capadocieni în iconografia populară’. Expoziția este organizată de Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord și Ambasada României în Regatul Suediei, cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Stockholm, informează Biroul de presă al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord.

Icoanele sunt realizate de pictorițele Teodora Simona Roșca, Cornelia Giurgiuman și Niculina Albu din Cluj-Napoca după modele din vechile școli transilvane de icoane pe sticlă.

La eveniment vor fi prezenți: Înaltpreasfințitul Andrei Andreicuț, Arhiepiscopul de Alba-Iulia, Preasfințitul Macarie Drăgoi, Episcopul Europei de Nord, Excelența Sa Doamna Răduța Matache, Ambasadorul României în Regatul Suediei, domnul Dan Shafran, Directorul Institutului Cultural Român din Stockholm și pr. Jan Nicolae, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba-Iulia.

Expoziția va fi deschisă până pe 7 octombrie 2009, ora 17:00.

Comentarii Facebook


Știri recente