Expoziție de icoane la Muzeul „Munkacsy Mihaly” din Bichișciaba, Ungaria

La Muzeul Județean „Munkácsy Mihály” din Bichișciaba, a avut loc vineri, 12 noiembrie, vernisajul expoziției „Vechi icoane românești pe sticlă din Transilvania” (sec. XVIII-XIX), un eveniment realizat în comun, de instituții din România și Ungaria, respectiv Muzeul Țării Crișurilor și Episcopia Ortodoxă Română din Oradea, Episcopia Ortodoxă Română din Ungaria și Muzeul „Munkácsy Mihály” din Bichișciaba, gazda acestei manifestări, informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

La vernisajul expoziției au fost prezenți și au luat cuvântul Preasfințitul Părinte Episcop Siluan, domnul Aurel Chiriac, Directorul Muzeului Țării Crișurilor, care a subliniat pentru cei prezenți în număr mare la acest eveniment, importanța expoziției și a tematicii abordate, precum și alte oficialități. În deschiderea și la finalul acestui vernisaj, corul de cameră mixt „Psalmodia Varadiensis”, al Facultății de Teologie Ortodoxă din Oradea, condus de părintele prof. univ. dr. Mihai Brie, a încântat asistența prin cântările religioase pe care le-a interpretat.

Expoziția de la Bichișciaba va fi deschisă publicului până pe data de 27 februarie 2011 și vernisarea ei constituie un eveniment remarcabil, atât pentru comunitatea românească din Ungaria, cât și pentru consolidarea bunelor relații de prietenie dintre cele două țări, România și Ungaria.

Comentarii Facebook


Știri recente