Expoziție de fotografie în Orașul Aletea, Ungaria

Timp de două săptămâni, românii ortodocși din Ungaria pot vizita o expoziție de fotografie ce ilustrează vremuri de altădată și costume populare folosite de românii din orașul Aletea. Expoziția a fost vernisată ieri, 18 iunie, la Centrul de Informare și Documentare al Autoguvernării pe Țară a Românilor din Ungaria, în prezența ierarhului locului, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan.

Mai multe detalii a oferit pentru TRINITAS TV, Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul ortodocșilor români din Ungaria: „La Giula la Centrul de Informare și Documentare al românilor din Ungaria s-a organizat o manifestare dedicată românilor din Aletea, un orășel în care trăiesc și români, fiind situat în apropierea Giulei. S-a desfășurat o manifestare specială la care românii din Aletea au venit și au prezentat portul lor popular prin fotografii, după care în curtea aceluiași Centru de Documentare, o echipă de păstrători ai tradițiilor populare românești au prezentat în fața publicului dansuri populare care au încântat pe toți cei prezenți”.

La următoarele evenimente de artă populară care vor avea loc în Ungaria, formațiile folclorice din Giula și Aletea vor prezenta împreună dansuri și cântece populare românești.

Comentarii Facebook


Știri recente