Expoziție de fotografie dedicată bisericilor românești din Banatul sârbesc

Arhiepiscopia Timișoarei și Centrul de Cultură şi Artă al judeţului Timiş vernisează duminică expoziția de fotografie „Banatul: casa cu două pridvoare”, realizată în colaborare cu Institutul Cultural al Românilor din Zrenjanin, Serbia. Expoziția prezintă biserici românești din Banatul sârbesc.

La Casa Națională de la Muzeul Satului Bănățean sunt expuse 40 de fotografii cu bisericile româneşti din Voivodina şi din zona Făgetului.

Expoziția face parte din programul celei de a douăzecea ediții a Festivalului Etniilor, la care sunt reprezentate etniile sârbă, maghiară, germană, bulgară, slovacă, rromă, evreiască, și ucraineană, precum și portul și obiceiurile aromânilor, o ramură a românității balcanice.

Aceste comunități vor fi prezentate într-un scurt film documentar realizat pentru festival de Arhiepiscopia Timișoarei și Consiliul Județean Timiș și intitulat: „Banatul, casa etniilor – model european.

Foto credit: Muzeul Satului Bănățean (arhivă)

Comentarii Facebook


Știri recente

La Moinești va fi organizat un concert de colinde

Protoieria Moinești va organiza săptămâna viitoare un concert de colinde intitulat „Isihia Nativității”, în parteneriat cu Primăria Moinești, la Centrul Cultural „Lira” din municipiu. Evenimentul de miercuri, 6 decembrie, va începe de la ora 18:00.…