Expoziție de fotografie Culorile ortodoxiei. Polonia, la Craiova

Universitatea din Craiova a găzduit astăzi, în holul central, vernisajul expoziției de artă fotografică „Culorile ortodoxiei. Polonia.” La eveniment au participat reprezentanți ai autorităților publice locale, ai Mitropoliei Olteniei, ai instituțiilor culturale din municipiu, ai mass media locale și ai conducerii Universității din Craiova, informează Diacon Gheorghe Cioiu.

Manifestarea a fost deschisă de E.S. Dl Marek SzczygieÅ‚, Ambasadorul Republicii Polonia la București. În cuvântul de deschidere, Excelența Sa a precizat faptul că expoziția este organizată cu binecuvântarea Mitropolitului Varșoviei, Înaltpreasfințitul Sava și sub patronajul Președintelui Republicii Polonia, Branislaw Komorowski. „Expoziția prezintă aspecte din viața de zi cu zi a credincioșilor ortodocși din Polonia și imagini cu cele mai reprezentative lăcașuri de cult, pentru ca vizitatorii să se poată familiariza cu viața Bisericii Ortodoxe din Polonia. Sunt convins că această expoziție constituie un pas înainte spre o colaborare mai strânsă și mai rodnică dintre bisericile și instituțiile culturale din țările noastre”, a spus ambasadorul polonez.

Mitropolia Olteniei a fost reprezentată la eveniment de părintele lector univ. dr. Răzvan Stan, prodecanul Facultății de Teologie din Craiova, delegat din partea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei.

Comentarii Facebook


Știri recente