Expoziție de fotografie Culorile Ortodoxiei. Polonia, la Craiova

Universitatea din Craiova a găzduit miercuri, 2 iulie, în holul central, vernisajul expoziției de artă fotografică „Culorile Ortodoxiei. Polonia”, informează „Ziarul Lumina”.

La eveniment au participat reprezentanți ai autorităților publice locale, ai Mitropoliei Olteniei, ai instituțiilor culturale din municipiu, din mass-media locală și ai conducerii Universității din Craiova. Manifestarea a fost deschisă de Marek Szczygiel, Ambasadorul Republicii Polonia la București. În cuvântul de deschidere, Excelența Sa a precizat faptul că expoziția este organizată cu binecuvântarea Mitropolitului Varșoviei, Înaltpreasfințitul Sava, și sub patronajul Președintelui Republicii Polonia, Branislaw Komorowskș, și purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei. „Expoziția prezintă aspecte din viața de zi cu zi a credincioșilor ortodocși din Polonia și imagini cu cele mai reprezentative locașuri de cult, pentru ca vizitatorii să se poată familiariza cu viața Bisericii Ortodoxe din Polonia. Sunt convins că această expoziție constituie un pas înainte spre o colaborare mai strânsă și mai rodnică dintre bisericile și instituțiile culturale din țările noastre”, a spus ambasadorul polonez.

Arhiepiscopia Craiovei a fost reprezentată la eveniment de părintele lector univ. dr. Răzvan Stan, prodecanul Facultății de Teologie din Craiova, delegat din partea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei.

Comentarii Facebook


Știri recente