Expoziție de artă creștină vernisată la Iași | „Crucea, de la comunitate la comuniune. 100 Cruci la 100 ani”

Vernisajul Expoziției  de artă creștină „Crucea, de la comunitate la comuniune. 100 Cruci la 100 ani” a avut loc joi seară în Palatul Culturii din Iași. Au participat artiști creștini din România și din Basarabia.

Evenimentul a fost organizat de Asociația „Eleon”, în parteneriat cu Arhiepiscopia Iașilor, în contextul „Anului Omagial al unității de credință și de neam și al Anului comemorativ al Făuritorilor Marii Uniri din 1918” în Patriarhia Română.

În deschidere, vizitatorii au admirat exponatele, în ambianța cântărilor bizantine interpretate de Corul Basileus al Seminarului Teologic Ortodox din Iași. În centrul expoziției s-a aflat Sfânta Scriptură, care este în sine purtătoare a mesajului Crucii și Învierii lui Hristos, notează doxologia.ro.

Moderatorul vernisajului a fost jurnalistul Victor Dochia de la Televiziunea Română.

În cea de a doua parte au fost susținute prelegeri pe tema Crucii, având în vedere Anul Centenar 2018 și faptul că Sfânta Cruce se regăsește atât pe stema țării, cât și în imnul național.

Invitatul de onoare al evenimentului a fost Pr. Dr. Ioan Bizău, profesor în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca și critic de artă, care a vorbit celor prezenți despre Teologia Crucii și a Icoanei.

Expoziția poate fi vizitată până în data de 4 martie 2018 și se dorește a fi un omagiu adus poporului român care și-a asumat Crucea, de-a lungul veacurilor.

Foto & video credit: Doxologia.ro

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…