Expoziție cu lucrări realizate de copiii de la Așezământul Social Sfântul Mucenic Ciprian din Ocna Mureș

Copiii de la Centrul Educațional și Casa de tip Familial din cadrul Așezământului social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureș au participat săptămâna aceasta la expoziția-concurs intitulată „Învierea Domnului Iisus Hristos – bucuria primăverilor noastre”. Evenimentul a fost inclus într-un proiect inițiat de Filiala Filantropia Ortodoxă Ocna Mureș, în parteneriat cu Palatul Copiilor Alba Iulia. În concurs au fost înscrise 90 de lucrări la secțiunile desene, colaje și felicitări.

„Proiectul educativ a fost gândit cu scopul de a le oferi copiilor ocnamureșeni – elevi ai școlilor gimnaziale din localitate și a celor care beneficiază de programele derulate în cadrul serviciilor Filialei Filantropia Ortodoxă Ocna Mureș – Așezământul Social „Sfântul Mucenic Ciprian”: Casa de Tip Familial, Centrul Educațional și Centrul de Zi – posibilitatea de a exprima plastic, prin culoare și talent, sentimentele trăite în pragul Sărbătorilor Pascale”, a spus Ciprian Ogra, coordonatorul Filialei Filantropia Ortodoxă Ocna Mureș.

Dintre lucrările înscrise în concurs, juriul a desemnat 21 de câștigători. Micii artiști au fost premiați cu diplome, materiale de lucru pentru activități plastice și dulciuri. Lucrările câștigătoare vor fi expuse la Casa de Cultură „Ion Sângerean” Ocna Mureș.

Atmosfera de sărbătoare a fost întreținută de momentele artistice pregătite de copiii beneficiari ai Așezământului Social „Sfântul Mucenic Ciprian”, îndrumați de Adriana Ramona Țiplea și Ileana Crișan, de Ansamblul „Tradiții Uiorene”, condus de Liana Stoica și copiii Școlii Gimnaziale „Lucian Blaga” din Ocna Mureș pregătiți de cadre didactice.

Așezământul Social „Sfântul Mucenic Ciprian” funcționează în cadrul rețelei sociale a Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia având în prezent trei module: centru educațional pentru copii unde 25 de copii sunt sprijiniți pentru prevenirea abandonului școlar și familial, îmbunătățirea rezultatelor școlare, formarea unor principii și conduite morale de viață, precum și responsabilizarea comunității locale față de problemele acestor copii, centru care funcționează în cadrul proiectului „Rețea interregională de centre educaționale” derulat de Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia și cofinanțat prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, serviciul socio-medical de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice, primul serviciu de acest gen inaugurat în cadrul rețelei județene, cu scopul de a ajuta 35 de persoane vârstnice aflate în dificultate și o casă de tip familial în care sunt ocrotiți aproximativ 20 de copii cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani.

Biroul de presă al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia

Comentarii Facebook


Știri recente