Expoziţie caritabilă la ICR Bucureşti | „Să reînviem mănăstirea românească de la Iordan!”

EXpoziţie ICR

La inițiativa artistei Silvia Radu, Uniunea Artiștilor Plastici din România organizează o expoziție cu caracter caritabil în vederea strângerii de fonduri pentru refacerea Schitului românesc de la Iordan, Palestina.

Institutul Cultural Român va găzdui, la sediul din Aleea Alexandru – Bucureşti, o expoziție cu lucrările unor artiști importanți, dorind astfel să ofere sprijin pentru popularizarea acestui demers. Vernisajul va avea loc miercuri, 17 mai 2017, de la ora 19:00.

În momentul de față, Reprezentanța Patriarhiei Române la Locurile Sfinte  a demarat o campania de strângere de fonduri pentru proiectul de deminare de la Iordan. Artista Silvia Radu dorește să facă cunoscut acest proiect tuturor celor care iubesc Țara Sfântă și vor să participe sprijinind financiar, reușind să implice artiști din toată țara, dispuși să își ofere lucrările pentru această cauză.

În deschidere va vorbi istoricul și criticul de artă Doina Mândru.

Delegatul Patriarhului României la eveniment este Preasfinţitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop Vicar Patriarhal.

Expoziţia cuprinde 50 de lucrări ale celor mai cunoscuţi artişti plastici din România zilelor noastre.

Campanie de deminare a „Văii Mănăstirilor” – Iordan. Contribuie la refacerea schitului unde a slujit şi Sf. Ioan Iacob! – Basilica.ro

Alătură-te campaniei de înlăturare a minelor antipersonal din zona „Valea Mănăstirilor” (Iordan) şi contribuie la refacerea schitului românesc „Sfântul Ioan Botezătorul” de la Iordan unde a slujit şi sfântul cuvios de origine română Ioan Iacob de la Neamţ (cinstit de Biserica Ortodoxă în data de 05 august).

Comentarii Facebook


Știri recente