Expoziție a preșcolarilor de la Grădinița Sf. Sava din Iași

Preșcolarii de la Grădinița cu Program Prelungit „Sf. Sava” din Iași s-au pregătit săptămâna trecută pentru sfânta sărbătoare a Învierii printr-o serie de activități ce au avut ca scop promovarea și cultivarea tradițiilor specifice Sf. Paști, informează „Ziarul Lumina”.

Copiii de la grupa mare a acestei unități de învățământ, îndrumați de prof. Alina Cojocaru și de educ. Marcela Ursu, au pictat icoane pe sticlă și au încondeiat ouă roșii. Pentru acest atelier de lucru cei mici au avut-o ca invitat pe Ana-Maria Zăbavă, consultant artistic la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale – Iași. De asemenea, li s-au alăturat și preșcolarii de la grupa mică, coordonați de prof. Rodica Morărașu și prof. Rodica Rusu, care au realizat lucrări artistico-plastice și colaje cu specific de Paști.

Acțiunile din cadrul proiectului s-au finalizat vineri, 11 aprilie 2014, prin vernisajul expoziției „Lumina Învierii”, ce a avut loc la Biserica „Sf. Sava cel Sfințit”. Copiii, însoțiți de părinți, au primit Sfânta Împărtășanie și au susținut un minirecital de cântece religioase, dirijați de prof. Alina Cojocaru. Ouăle încondeiate au fost puse spre vânzare, iar banii strânși vor fi direcționați către copiii aflați în evidența Centrului de Asistență Socială „Diaconia”.

Expoziția cu vânzare va fi deschisă în intervalul 11-24 aprilie 2014, pentru toți cei care doresc să aducă un strop de lumină în sufletele copiilor aflați în dificultate.

Preșcolarii de la Grădinița cu Program Prelungit „Sf. Sava” din Iași au mai desfășurat astfel de proiecte cu scop caritabil, cel mai recent fiind „Dăruind, vei dobândi”, când au organizat o colectă de hăinuțe și jucării ce au fost donate în ziua de Sfântul Nicolae a anului trecut copiilor defavorizați din satul Valea Ursului, județul Iași.

Comentarii Facebook


Știri recente