Expoziția „Tezaur – Episcopia Tulcii” a ajuns la Iași

Expoziția itinerantă de artă sacră „Tezaur – Episcopia Tulcii” a ajuns marți la Muzeul Mitropolitan din Iași, unde va rămâne până în 07 februarie 2021.

Vernisajul a avut loc în Sala „Sinaxar” a muzeului, în prezența Mitropolitului Teofan și a Episcopului Visarion.

Expoziția aduce în faţa publicului un remarcabil fond de obiecte bisericeşti reprezentative pentru trei secole (XVIII, XIX și XX), dar şi pentru aria culturală şi confesională a Dobrogei de Nord.

IPS Teofan a semnalat că prezența turiștilor este redusă în această perioadă la Muzeul Mitropolitan, dar enoriașii care participă la slujbe în incinta muzeului se vor bucura de expoziție. Sala „Sinaxar” este una dintre cele cinci locații în care se oficiază Sfânta Liturghie la Ansamblul Mitropolitan din Iași, duminica și în zile de sărbătoare.

„Enoriașul, credinciosul participant la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, va privi și dintr-un alt unghi decât cel eminamente artistic cele aflate aici”, a spus Mitropolitul Moldovei.

Itinerariul expoziției „Tezaur-Episcopia Tulcii”, început în Anul Centenar 2018, se încheie la Iași. Expoziția a cutreierat muzee din Transilvania și Banat, dar a ajuns și în Germania, în apropiere de Stuttgart, a precizat curatorul expoziției, Dr. Alexandru Chituță.

Din februarie, exponatele vor fi duse înapoi în Tulcea.


Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente