Expoziţia „Târnosire”, vernisată în Parohia Padova II

Galeria de artă a Bisericii Sfânta Parascheva – Padova II, Protopopiatul Tri-Veneto II, ce aparţine de Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, a găzduit în 26 februarie 2017 vernisajul expoziţiei de fotografie Târnosire.

Lucrările din expoziţie sunt semnate de Constantin Ciofu, coordonatorul Clubului Fotografilor Iaşi, şi cuprind 37 lucrări realizate la slujba sfinţirii bisericii românilor ortodocşi din Padova. La eveniment au participat numeroşi credincioşi din parohie, dar şi câţiva membri ai Clubului Fotografilor Iaşi care au asistat mai întâi la Sfânta Liturghie.

Lucrările expuse în această expoziţie readuc în atenţia privitorului cel mai important eveniment din viaţa acestei parohii – sfinţirea bisericii. Am dorit ca cei ce au luat parte la acest moment să se bucure de câteva fotografii ce surprind atât momentul sfinţirii, cât şi Sfânta Liturghie. Fotografiile expuse vor fi importante odată cu trecerea anilor. Copiii acestei parohii vor avea posibilitatea prin intermediul expoziţiei să vadă cum s-a desfăşurat «botezul» acestei biserici, a spus Constantin Ciofu.

Cu prilejul organizării expoziţiei, a fost lansat şi un album foto. Acesta cuprinde lucrările expuse şi poate fi găsit la pangarul bisericii. Fondurile rezultate în urma achiziţionării de cei interesaţi vor fi direcţionate către achitarea împrumutului bancar necesar la ridicarea bisericii parohiale, a transmis Pr. paroh Vasile Corja.

Nădăjduim ca prin intermediul fotografiilor şi albumului editat cu acest prilej cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Siluan să reuşim să achităm suma împrumutată de la bancă pentru lucrările de construcţie. Credincioşii parohiei noastre înţeleg cât de necesară este casa lui Dumnezeu în această parte a Italiei, unde căutăm să împlinim învăţătura Mântuitorului Hristos.

Parohia Ortooxă Română Padova II a fost înfiinţată în luna octombrie a anului 2012 din dorinţa credincioşilor basarabeni din această parte a Italiei. Pe data de 12 noiembrie 2016, locaşul de închinăciune actual a fost sfinţit de PS Siluan.

Comentarii Facebook


Știri recente