Expoziţia „Regina soldat” vernisată în prezenţa Arhiepiscopului Casian, poate fi admirată la Galaţi

Arhiepiscopul Casian a participat marţi în Galaţi la prezentarea Expoziţiei temporare „Regina soldat”.

Ierarhul a apreciat iniţiativa care se înscrie în seria manifestărilor ce marchează „Anul omagial al unităţii de credinţă şi de neam şi Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918”.

În cadrul expoziției pot fi văzute imagini inedite cu Suverana României – Regina Maria în diferite momente unice din istoria ţării, un simbol al altruismului, răbdării, sacrificiului şi dragostei faţă de neam.

Colecţia de fotografii o înfăţişează pe Regina Maria participând activ la organizarea spitalelor de campanie, la îngrijirea răniţilor de pe front, precum şi la alte acţiuni caritabile menite să ridice moralul soldaţilor români, să aline suferinţa celor răniţi, a orfanilor şi văduvelor în timpul Primului Război Mondial.

Evenimentul a fost organizat de Muzeului Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos, în colaborare cu Asociația „România Culturală” şi Universitatea „Dunărea de  Jos” din Galați.

La manifestarea culturală desfăşurată în „Sala pașilor pierduți” din cadrul Universității „Dunărea de Jos” Galați au participat oameni de cultură, autorităţi locale, artişti, profesori, preoţi, precum şi numeroşi elevi şi studenţi gălăţeni.

Expoziția „Regina Soldat” este un proiect AFCN, realizat de Asociația România Culturală (ARC) în parteneriat cu Institutul Cultural Român, Statul Major General al Armatei, Muzeul Militar Național „Ferdinand I”, Arhivele Naționale ale României, Biblioteca Academiei Române, Biblioteca Națională a României, Arhiva Națională de Film, Muzeul Brăilei „Carol I”, Complexul Național Moldova-Iași, Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu”- Iași, Muzeul Țării Oașului și Societatea Națională de Cruce Roșie din România.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 16 octombrie – 31 decembrie 2018.

Foto Credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente