Expoziția Micii Artiști. Bucuria Nașterii Mântuitorului în suflet de copil

Parohia „Sfântul Prooroc Ilie” din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Grădinița „Degețica”, ce se află în vecinătatea bisericii parohiale, desfășoară în perioada anului școlar 2013 – 2014, un proiect educațional sub genericul „Sărbătorile creștine – tradiții și obiceiuri”. Proiectul este coordonat de profesoara Daniela Marcu împreună cu părintele paroh Vasile Istrate, alături de educatoarele grădiniței „Degețica” și de voluntari din cadrul organizației de tineret a parohiei, potrivit Radio Renașterea. Până în prezent au avut loc mai multe întâlniri în cadrul cărora copiii au putut afla multe lucruri despre Sfinții sărbătoriți: Sfânta Parascheva, Sfântul Andrei – ocrotitorul României, Sfântul Ierarh Nicolae. Cu prilejul acestor sărbători copiii au fost împărtășiți cu Sfintele Taine și au primit daruri.

Cu prilejul sărbătorii naționale de la 1 Decembrie, micii creștini au fost martori ai prezentării unor costume populare de către tinerii din cadrul parohiei „Sfântul Ilie”. Li s-a vorbit despre semnificația Zilei Naționale și despre drapelul României și au confecționat colaje, în care au încercat să reproducă tricolorul. În ziua de 19 decembrie, după ce copiii au fost împărtășiți cu Sfintele Taine, în cadrul Sfintei Liturghii, a avut loc în Galeria „Horeb” de la demisolul bisericii parohiale, vernisajul expoziției „Micii Artiști” cu tema „Bucuria Nașterii Mântuitorului în suflet de copil”. Au participat copii de la grădinița „Degețica” împreună cu educatoarele lor, părintele Vasile Istrate, voluntarii implicați în această activitate și părinții micuților artiști. Copiii au avut bucuria de a-și descoperi lucrările realizate în cadrul parteneriatului, fie picturi, desene colorate, colaje sau felicitări de Crăciun, lucrări ce au fost puse pe simezele unei galerii de artă de prestigiu. Micii artiști de la grădinița „Degețica”, dar și părinții lor au fost deosebit de încântați și dornici să repete această activitate. Cei prezenți la eveniment au avut ocazia de a asculta colinde interpretate de copiii de la grădinița „Degețica”, sub coordonarea educatoarelor. La final toți paticipanții au primit „Diplome de merit”, dar și daruri ce au constat în nuci, mere, dulciuri, cărți de rugăciuni și iconițe.

Întrucât proiectul amintit are rezultate foarte bune, el va continua până la sfârșitul anului școlar, fiind marcate toate marile sărbători prin evenimente care au ca scop educarea copiilor în duhul Evangheliei lui Hristos și în respect pentru valorile naționale.

Comentarii Facebook


Știri recente