Expoziția de fotografie „Oltenia de lângă cer”, la Bruxelles

La sediul Parlamentului European din Bruxelles, luni, 30 martie 2009, va avea loc vernisajul expoziției de fotografie intitulată „Oltenia de lângă cer”, o prezentare în imagini foto a celor mai reprezentative mânăstiri și biserici de lemn din Oltenia. Manifestarea este organizată de Mitropolia Olteniei, prin Fundația „Cuvântul care zidește”, împreună cu Domnul Marian Jean Marinescu, vicepreședinte al Grupului Partidului Popular din Parlamentul European, și se va bucura de prezența Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei. Expoziția este realizată de o echipă formată din Domnul Emil Bănuți, artist fotograf, membru al Uniunii Artiștilor Plastici, și Părintele Silviu Ciocșan, inspector eparhial, specialist în monumente istorice în cadrul Mitropoliei Olteniei.

Expoziția de fotografie „Oltenia de lângă cer” are ca scop promovarea valorilor patrimoniale specifice zonei Olteniei, reprezentate prin mânăstirile și bisericile de lemn, adevărate repere de credință creștin ortodoxă, de arhitectură și istorie românească. De asemenea, pe lângă promovarea valorilor de patrimoniu bisericesc, se dorește și tragerea unui semnal de alarmă privind necesitatea urgentării acțiunilor de conservare și restaurare a acestora.

Amintim că o manifestare similară a avut loc la începutul acestui an, în Italia, unde au fost prezentate bisericile de lemn din județul Gorj, în cadrul a două expoziții de fotografie realizate de aceiași autori, la Padova, între 15 și 20 ianuarie, și la Veneția, între 21 ianuarie și 3 februarie.

Sursa: m-ol.ro

Comentarii Facebook


Știri recente